Operatie NL


Initiatiefnemer Operatie NL gaat zelf woningen voor tractiewonen beschikbaar maken. Daarvoor zijn we aan de praat met vermogensverstrekkers en banken. Daarnaast nodigen we bestaande vastgoedeigenaren uit om delen van hun bezit om te zetten in tractiewoningen. Dat kunnen woningcorporaties zijn, maar ook commerciële verhuurders.
Gemeenten zijn ook belangrijk. Want zij kunnen mede de voorwaarden bepalen waaronder een woning een tractiewoning mag worden. En hopelijk zien de Minister voor Volkshuisvesting, de Minister van Sociale Zaken en de Minister van Financiën ook iets in Tractiewonen!

Schermafbeelding 2022-01-14 om 13.18.12

Huib van Winkoop
Huib is strategische creatief van TOPIQ. TOPIQ leert opdrachtgevers in uiteenlopende publieke en private sectoren, dat belangenbehartiging en positionering altijd meerdere partijen moet dienen. Huib is ook een van de oprichters van Operatie NL waarin hij vanuit zijn maatschappelijke engagement meewerkt aan oplossingen waar niemand om vraagt maar iedereen op wacht. Binnen de kaders van dit motto is ook het concept TractieWonen ontstaan. Huib is de initiatiefnemer en trekker van dit concept.

Wout Korving
Wout is binnen OperatieNL de specialist op het gebied van investeren, financieren en (financiële) structurering. Vanuit OperatieNL is Wout sinds 2017 bestuurder van Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, de gebiedsontwikkelaar van Feyenoord City. Als mede-oprichter van Rebel is Wout betrokken bij diverse ontwikkelprojecten, het opzetten en beheren van investeringsfondsen en het structureren van publiek private samenwerkingen.

Harro Zanting 
Harro is directeur-bestuurder bij woningcorporatie Wooncompas. Gedurende zijn loopbaan in de volkshuisvesting was hij altijd betrokken bij de ontwikkeling van woonproducten voor mensen die met het reguliere aanbod tussen wal en schip raken. KopenNaarWens groeide onder zijn leiding uit tot volwaardig product in betaalbaar wonen. Maatschappelijke wensen botsen vaak met bestaande (fiscale) regels en gewoontes. Daarom zet Harro zijn ervaring graag in voor TractieWonen.